עוגיות קוואקר (שיבולת שועל)
שיבולת שועל מזינה מאוד .
מרגיעה את הנפש, את מערכת הפריון, את מערכת העצבים ואת העיכול, מחזקת שיער, שיניים וציפורניים.
נשמע טוב? אז נתחיל:
160 גרם (1 כוס + 2 כפות) קמח מלא מנופה
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר מהיר הכנה(
100 גרם חמאה רכה
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
100 גרם (1 כוס) שיבולת שועל שלמה (לא קוואקר מהיר הכנה(
100 גרם חמאה רכה
180 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
75 גרם (1/2 כוס) צימוקים
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב
75 גרם (1/2 כוס) צימוקים
35 גרם (1/3 כוס) גרעיני דלעת
- מערבלים קמח, שיבולת שועל, חמאה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם פירורי.
- מערבלים קמח, שיבולת שועל, חמאה, סוכר ותמצית וניל עד לקבלת מרקם פירורי.
- מוסיפים חלב ומערבלים לקבלת כדור בצק מעט דביק.
- מוסיפים צימוקים וגרעיני דלעת ולשים בידיים לפיזור אחיד בבצק.
- מחלקים את הבצק לשניים, ומגלגלים כל מחצית גליל בקוטר 4 ס”מ.
- מחלקים את הבצק לשניים, ומגלגלים כל מחצית גליל בקוטר 4 ס”מ.
- עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקפיא ל-3 שעות.
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוציאים את הבצק מהמקפיא, ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ בעזרת סכין חד.
- מניחים בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות מעט.
- מצננים היטב ומעבירים לכלי אטום.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה