יום שני, 1 בנובמבר 2010

מנופאוזה - תסמונת גיל המעבר, מידע והמלצות מאת גיא סגל מומחה לרפואת נשים סינית

ניתן בשמחה להעביר ניוזלטר זה הלאה J

תודה רבה על כל התגובות המהנות. שמח תמיד לקבל.


מנופאוזה – תסמונת גיל המעבר

קונפוציוס: "בגיל 15 גיבשתי את כח הרצון, בגיל 30 עמדתי יציב, בגיל 40 לא היו לי  ספקות, בגיל 50 הבנתי את המנדט של הארץ ושל השמים, בגיל 60 האוזן שלי הפכה לאיבר ממושמע ובגיל 70 יכולתי ללכת אחרי ליבי מבלי למעוד".

מנופאוזה: הפסקת הווסת או תדירות ועוצמת הווסת יורדים.
שינויים הורמונלים הם הגורמים למנופאוזה והיא מתרחשת סביב גיל 40-52.

תהליך המנופאוזה יכול להיות א-סימפטומטי(לא מורגש) לעיתים קרובות האישה תחוש סימפטומים כגון גלי חום, הסמקות, הזעות, בעיות שינה, דפיקות לב מואצות, עצבנות , רגישות יתר, דיכאון ועוד.

נשים רבות שואלות אותי לגבי מנופאוזה ובעיות שנלוות לה. הן תוהות האם לקחת הורמונים, מה יהיו תופעות הלוואי והאם ישנו תחליף אלטרנטיבי להורמונים.

קודם כל "גיל המעבר" הינו תהליך ביולוגי תקין שקורה אצל כל אישה שמגיעה לתקופת זו. זוהי איננה "בעיה" או "מחלה" ובטח לא משהו שצריך מיד להיפטר ממנו.
 זוהי תקופת הסתגלות לקראת מעבר לשלב הבוגר יותר של הגוף. אחרי גיל הפוריות הפיזית מגיע גיל הפוריות הרוחנית, לרחם יש כעת תפקיד רוחני יותר.
בעדות המזרחיות נשים מבוגרות היו שיא ההערצה. הן נתנו לנשים הצעירות מהן ידע בלתי נדלה אודות פריון, הריון, לידה, גידול הילדים, משפחתיות ועוד.

מעניין לראות שאצל נשים סיניות סימפטומי המנופאוזה נדירים. מעטות מאוד מהנשים הסיניות משתמשות בהורמונים. למעשה רק 10% מהנשים בסין חשות סימפטומי מנופאוזה לעומת 75% מהנשים במערב.

מהו בעצם ההבדל בין הנשים הסיניות למערביות ?
על בסיס לימודי וניסיוני הייתי אומר שזהו שילוב של תזונה וראיית הרפואה ההוליסטית/שלמה.
אנשים שלמדו תזונה יכולים להגיד שרוב הבעיות הבריאותיות מהן אנו סובלים נגרמות עקב תזונה לא נכונה.
תחשבו על כך ששלושת הסיבות הראשונות המובילות למוות הן התקף לב, סרטן ושבץ, קשורות מאוד לתזונה לא נכונה ויכולות להימנע בהתאמת תזונה.
למטפל ברפואה סינית חשוב מאוד לדעת מהי תזונתו של המטופל והיא נלקחת בחשבון כחלק מהאבחנה. חלק חשוב מהטיפול יעשה בהתאמת תזונה.

חלק מהמחקרים המעניינים ביותר בנושא רפואת הנשים נעשה בתחום הצמחים ובעיקר בחומר שמופק מהצמח בשם פיטואסטרוגן.  זהו חומר שמופק ע"י צמחים מסוימים שתפקידו בגוף דומה לאסטרוגן.

מחקרים מראים שתזונה עשירת פיטואסטרוגן תוריד סימפטומי גיל המעבר ולמעשה תחליף את ההורמונים. למעשה תזונה שכזו תעזור באיזון הורמונלי ובכך תשפיע על מניעת סרטן ו בגילאים צעירים יותר על חיזוק רירית הרחם, הסדרת מחזור ועוד.

מוצרי סויה, גרעיני פשתן, דגנים ועוד, מכילים כמות רבה של פיטואסטרוגן. ולכן ניתן להשתמש בה כדי לקבל מרכיב זה. יש להזהר, לא לכל אדם תתאים סויה על בסיס יום יומי.
למעשה אין מזון ספציפי שיתאים לכולנו. אורז מלא למשל מזין הרבה יותר מאורז לבן אבל קשה יותר לעיכול, כך שהוא לא יתאים למשל לאדם עם בעיות עיכול. במקרה זה יתאים יותר האורז הלבן.

כדי להבין מה נכון לאכול ומה לא, מומלץ להגיע לטיפול ולעבור אבחון מקיף בו יילקחו בחשבון דברים (כמו אורח חיים, תזונה, דופק לשון) שיכוונו לאבחון מדויק והמלצות בהתאם.
להשגת אפקט אופטימלי אני משלב את הטיפול התזונתי עם דיקור וצמחי מרפא.

אני רואה יותר ויותר נשים שמגיעות לרפואה סינית בהפניית הגניקולוג שלהן. העובדות המדעיות שמתחברות עם הנסיון העתיק של הרפואה הסינית נותנות תקווה לנשים שרוצות תחלופה אלטרנטיבית ללא הורמונים.
למשל מחקר שפורסם בנושא אקופונקטורה שוות ערך לטיפול ב – venlafaxine (תרופה נוגדת חרדה, דכאון) לנשים בגיל המעבר:


ולסיום 2 מתכונים טעימים ברוח הטופו:

פשטידת טופו – דלעת:
מערבלים בבלנדר חבילת טופו עד לקבלת מרקם אחיד.
מאדים חתיכת דלעת גולה ומועכים, מערבבים עם חצי כוס סוכר חום (אשפר גם פחות, אפשר להחליף בדבש,מולסה) ומוסיפים לטופו. מוסיפים מעט מלח, ג'ינג'ר טחון, קינמון, ציפורן ומערבלים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים לתבנית אפיה משומנת ואופים כשעה בחום של 180 מעלות או עד שהקיסם יוצא נקי.

סלט טופו מוקפץ:
חותכים חבילת טופו לריבועים ומשרים בלילה במרינדה של שמן שומשום, רוטב סויה, יין אדום, שום, פלפל חריף, ג'ינג'ר קצוץ, חומץ אורז.
מכינים סלט ללא טיבול לפי טעמכם, מקפיצים את הטופו בווק/מחבת עם המרינדה ומוסיפים לסלט.

למתכונים נוספים, למידע נוסף ולקביעת מפגש אבחון (חינם) ניתן ליצור קשר דרך אתר האינטרנט, הטלפונים מטה או המייל: Guy@Tipulsini.com .

בברכת חודש שמח לכולנו
גיא סגל
  


הדרך לאיזון - מרפאה לרפואה סינית
052-8064646
073-7368207
                                          www.Tipulsini.com                


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה